One man show: Robert vd Leur Fonds

Het is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden dat de welbekende enthousiaste “vlaaienboer” uit Bolsward in zijn rol als voorzitter van het Ondernemersfonds er een geheel eigen show van heeft gemaakt.

Of het nu gaat om aanpassen van regels voor uitkering van fondsgelden (lees: regels aanpassen als dit het fonds beter uitkomt en later de richtlijnen dan maar aanpassen aan lopend beleid), de verplichte uitingen dat een project “mede mogelijk gemaakt is door het fonds”, het verzamelen van zogenaamd onafhankelijke personen (feitelijk: goede bekenden, zakelijke contacten, oud buurvrouw Folsgare uit etc.) in de Raad van Toezicht en het bestuur: Robert van der Leur doet het allemaal!

Het grote voordeel: Robert kan zeggen dat hij een zak met geld heeft die mensen kunnen gebruiken voor hun dorp of stad(je).

Het devies is altijd geweest “voor en door ondernemers” en niet “door ondernemers betaald voor en door het fonds mogelijk gemaakt”!

Het is nu vooral aan de politiek ook om te doorzien hoe gewiekst hij dit allemaal doet en hoe het toch steeds meer is verworden tot een ROBERT VD LEUR FONDS.

Schuiven naar boven