Tal van in ondernemers in beroep tegen gemeente

Nadat enkele tientallen ondernemers in het voorjaar bezwaar hebben aangetekend tegen de verhoging van de WOZ-beschikking voor niet-woningen, heeft de gemeente Sùdwest Fryslân met een standaard schrijven al deze bezwaren naar de prullenbak verwezen.

De gemeente stelt zich op het standpunt dat zij niet handelt in strijd met de wet. Hierbij geeft de gemeente er blijk van dat zij boven reeds ontstane jurisprudentie staat en feitelijk wél op de stoel van de weggever gaat zitten.

Voor een groot aantal ondernemers is dit direct aanleiding om tegen de afwijzing van de gemeente in beroep te gaan bij de rechtbank. Dit betekent dat er eindelijk collectief een rechtszaak tegen de gemeente wordt opgestart.

Dezelfde advocaat die eerder al succesvol is geweest in een vergelijkbare situatie in Teylingen- Mr. Jeroen Joustra van RWV Advocaten – staat ons bij om de rechter te overtuigen van het ongelijk van de gemeente. Mocht het pleidooi van onze advocaat succesvol uitpakken, dan zal dit in principe leiden tot het ongegrond verklaren van de afwijzing door de gemeente. De gemeente dient dan het geld terug te betalen aan elke ondernemer die geen recht op retributie én geprocedeerd heeft. Het college en de gemeenteraad krijgen in dit geval een enorme tik op hun vingers, omdat zij niet in staat zijn gebleken volgens de wet te handelen.

Natuurlijk zal dit direct een effect hebben op de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren.

Wanneer het beroep dient is op dit moment nog onduidelijk.

Schuiven naar boven