Onrust bij coalitiepartijen door uitspraak van het Hof

Het Hof zich heeft uitgesproken over de manier waarop een ondernemersfonds mag bestaan. Gemeente Teylingen moet nu enkele tonnen aan ondernemers terugbetalen. Daarom is er bij de oppositiepartijen bij het College van Sùdwest Fryslân nu de nodige onrust ontstaan.

De gemeente Teylingen heeft zich neergelegd bij de uitspraak van het Hof en moet nu op de blaren zitten. Zij hebben in strijd met de Gemeentewet gehandeld en daarvan heeft het Hof gezegd dat dat niet mag. De Retributieregeling leidt tot rechtsongelijkheid. Daarnaast mag de gemeente geen overheidstaken bij een andere partij neerleggen, waardoor beroep op de Gemeentewet niet meer mogelijk zou zijn. De gemeenteraad controleert het het beleid van de coalitie. Hierbij moet zij ook kijken of er volgens de wet gehandeld is. Dat lijkt in Teylingen, maar ook in Sùdwest Fryslân niet helemaal het geval.

Door gesprekken met ondernemers in Teylingen stellen wij vast dat de overeenkomsten tussen Teylingen en Sùdwest Fryslân erg groot zijn.

Wij verwachten u daarom binnenkort meer te kunnen berichten.

Schuiven naar boven