Toeslagen-affaire in het klein ook in Teylingen

Zoals ambtenaren bij de toeslagen-affaire handelden, zo gaat het bij de lokale politiek soms net zo. In Teylingen heeft de gemeente bij een WOB-verzoek ook teksten zwart gemaakt. Dit is gelijk aan wat er in Den Haag gebeurd is.

Wim van Rheenen heeft in samenwerking met VOT (ondernemers tegen een gemeente breed fonds in Teylingen) een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Teylingen. Inzet hierbij is dat alle correspondentie tussen het fondsbestuur en de gemeente in alle openheid gedaan wordt.

Bij ons eerste WOB-verzoek bij de gemeente Sùdwest Fryslân heeft de gemeente de gegevens van een openbare accountant (!!!) weggelaten. Dit, omdat het privacygevoelige informatie zou zijn.

Ondernemerscollectief SWF volgt deze rechtszaak in Teylingen op de voet. Elke steen moet boven als het gaat om de correspondentie tussen politiek en Ondernemersfonds en/of Federatie. Wij willen geen weggelakte teksten.

Schuiven naar boven